صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
جمعه، 21 اردیبهشت 1403 - 14:15   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  در کدام استان ها یکشنبه باران می بارد؟
  ویژگی‌های شخصیتی از والدین به ارث می‌رسد؟
  شرایط به کارگیری معلمان آزاد در مدارس غیردولتی
  بهره گیری از روش‌های جدید در اورژانس برای انتقال بیماران به مراکز درمانی
  وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور
  اعزام حجاج تمتع با ۷۵۴ پرواز از ۲۱ فرودگاه
  ایران رتبه اول تولید و صادرات گل محمدی و گلاب در جهان
  لزوم رتبه‌بندی مشاوران املاک
  حمایت از هنرمندان فعال در حوزه جوانی جمعیت
  ثبت نام سربازان ماهر از هفته آینده آغاز می‌شود
  آمادگی ایران برای امضای توافق‌نامه همکاری با کمیسیون انرژی اتحادیه آفریقا
  آبی که دو بار جوشیده باشد ضرر دارد؟
  نوبت اول آزمون سراسری داوطلبان سیل‌زده برگزار شد
  مردم آبادان در مرحله دوم انتخابات نیز پای کار نظام هستند
 
 یادداشت
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 197596صفحه نخست » آخرین اخبار پنجشنبه، 9 فروردین 1403 - 10:48
تسریع آسیب مغزی با استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی
  

خوزنا :

بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.

مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن‌های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری‌های عصبی و سایر بیماری‌های مزمن هستند، مرتبط است.

یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن‌های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.

به نظر می‌رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار مهم است و مصرف روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است این تعادل را مختل کند.

متخصصان مصرف رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می‌دهند.

مطالعه جدید نشان داد موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می‌شوند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کنند، به طور قابل‌توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.

این تحقیق نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده ممکن است با ایجاد اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط است، تخریب عصبی را افزایش دهد.

مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته اند.

تیم مطالعه، موش‌های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.

در مقایسه با همتایان خود در رژیم‌های غذایی مختلف، موش‌هایی که با رژیم‌های غذایی با روغن‌های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت‌های کبدی را نشان دادند.

علاوه بر این، آسیب روده‌ای قابل توجهی در این موش‌ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.

دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به طور قابل توجهی تغییر کرد و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کاهش یافت. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش‌هایی که روغن گرم شده را دوباره گرم کرده بودند مشاهده شد.»

این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می‌شود که به آسیب‌های قلبی متابولیک و اندام‌ها اشاره می‌کند.

مصرف روغن‌های چندبار گرم شده منجر به آسیب مغزی خاص، به‌ویژه در نواحی حیاتی برای بازسازی می‌شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم‌شده را برجسته می‌کند.

در مقابل، موش‌هایی که با روغن‌های گرم نشده تغذیه می‌شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش‌های گروه‌های روغن گرم شده نشان دادند.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می‌دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند زیرا روغن به طور فزاینده ای ناپایدار می‌شود و فواید سلامتی را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  مردم آبادان در مرحله دوم انتخابات نیز پای کار نظام هستند
  نوبت اول آزمون سراسری داوطلبان سیل‌زده برگزار شد
  اعزام حجاج تمتع با ۷۵۴ پرواز از ۲۱ فرودگاه
  لزوم رتبه‌بندی مشاوران املاک
  ایران رتبه اول تولید و صادرات گل محمدی و گلاب در جهان
  شرایط به کارگیری معلمان آزاد در مدارس غیردولتی
  وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور
  ویژگی‌های شخصیتی از والدین به ارث می‌رسد؟
  بهره گیری از روش‌های جدید در اورژانس برای انتقال بیماران به مراکز درمانی
  در کدام استان ها یکشنبه باران می بارد؟
  حمایت از هنرمندان فعال در حوزه جوانی جمعیت
  ثبت نام سربازان ماهر از هفته آینده آغاز می‌شود
  مرحله دوم انتخابات مجلس به‌اندازه مرحله اول اهمیت دارد
  مرگ یک نفر در سانحه رانندگی جاده مسجدسلیمان
  قدرت‌نمایی نظامی روسیه در رژه سالانه
  آبی که دو بار جوشیده باشد ضرر دارد؟
  آمادگی ایران برای امضای توافق‌نامه همکاری با کمیسیون انرژی اتحادیه آفریقا
  بهینه سازی تنها راهکار رفع مشکل ناترازی انرژی
  عفونت دندان و لثه چه بیماری‌هایی به دنبال دارد
  ماندگاری بالای سموم روی توت فرنگی
  ایران در صادرات فرش ماشینی رتبه پنجم تا هشتم دنیا را دارد
  افزایش ۲.۷ درصدی ثبت تولد در کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته
  یارانه‌های موادغذایی باید بیشتر به کدام محصولات تعلق گیرد؟
  آغاز برداشت گل محمدی در ۳۴۰ هکتار از گلستان های اردبیل
  ایران به ۳۷ کشور دنیا محصولات غذایی صادر می کند
  هفته معلم فرصتی برای تبیین جایگاه معلمان است
  ایران به ۳۷ کشور دنیا محصولات غذایی صادر می کند
  معافیت بیمه‌ای و مالیاتی کشاورزان در دستور کار است
  پلمب قصابی متخلف در مسجدسلیمان
  شناسایی ۱۵۰ ‌نقطه‌ خطرآفرین در سطح رودخانه‌های خوزستان
  رای‌گیری در ۳۰۰ شعبه اخذ رای در آبادان، رامهرمز و رامشیر
  اطلاعیه شماره (۳) مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس
  خرید بیش از ۹۵۲ هزار تن محصول گندم در استان
  ۴ کشته و ۴‌ مصدوم‌ در حوادث ترافیکی خوزستان
  انتخابات تمام الکترونیک در ۸ حوزه انتخابیه
  انتخابات jlدر ۸ حوزه انتخابیه به صورت تمام الکترونیک برگزار می شود
  تاثیر مصرف نان کامل در سلامت انسان
  توزیع اقلام اساسی بین عشایر کوچ رو در خوزستان
  ثبت نام الکترونیکی دانش آموزان پایه اول ابتدایی
  اجرای نمایش العهد الأبدی در کارون
  فرودگاه قم در این دولت افتتاح می‌شود
  تجلیل از برگزیدگان اولین دوره مسابقات تلاوت قرآن کریم استان یزد
  رانندگان خودروهای سنگین درصورت تردد در خط سبقت جریمه می‌شوند
  هیچ نوع سیگار یا قلیانی، بدون عارضه نیست
  برگزاری آزمون نهایی در همه‌ پایه‌های تحصیلی دوره‌ دوم متوسطه‌ نظری
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار