صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
جمعه، 4 خرداد 1403 - 23:05   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  بزرگترین پروژه های غیرسازه ای آبی در استان یزد
  ۳۲ میلیون تن به ظرفیت اسمی بنادر کشور اضافه شد
  سن ابتلا به آلزایمر به ۴۹ سالگی رسید
  آیت‌الله رئیسی در آغوش امام رضا (ع) آرام جان گرفت
  روند مبارزه با مافیای زباله باید ادامه داشته باشد
  مهریز- یزد و یزد- مهریز پر ترددترین محورها در اردیبهشت ۱۴۰۳
  کاهش نرخ طلا در بازار
  نماز لیلة الدفن برای شهید رئیسی وشهدای همراه
  تیم‌های نظارتی در حوزه های امتحان نهایی مستقر خواهند شد
  چه زمانی باید صفرها از پول ملی حذف شود؟
  اهدای مدال‌ جهانی ورزشکار خوزستانی به شهید ابراهیم رئیسی
  جلوگیری از خودکشی یک زن در تالش توسط پلیس
  بهترین زمان نوشیدن آب
  تقدیر سردار سلامی از مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس
 
 یادداشت
  حریق در بیشه
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 197596صفحه نخست » آخرین اخبار پنجشنبه، 9 فروردین 1403 - 10:48
تسریع آسیب مغزی با استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی
  

خوزنا :

بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.

مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن‌های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری‌های عصبی و سایر بیماری‌های مزمن هستند، مرتبط است.

یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن‌های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.

به نظر می‌رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار مهم است و مصرف روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است این تعادل را مختل کند.

متخصصان مصرف رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می‌دهند.

مطالعه جدید نشان داد موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می‌شوند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کنند، به طور قابل‌توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.

این تحقیق نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده ممکن است با ایجاد اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط است، تخریب عصبی را افزایش دهد.

مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته اند.

تیم مطالعه، موش‌های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.

در مقایسه با همتایان خود در رژیم‌های غذایی مختلف، موش‌هایی که با رژیم‌های غذایی با روغن‌های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت‌های کبدی را نشان دادند.

علاوه بر این، آسیب روده‌ای قابل توجهی در این موش‌ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.

دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به طور قابل توجهی تغییر کرد و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کاهش یافت. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش‌هایی که روغن گرم شده را دوباره گرم کرده بودند مشاهده شد.»

این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می‌شود که به آسیب‌های قلبی متابولیک و اندام‌ها اشاره می‌کند.

مصرف روغن‌های چندبار گرم شده منجر به آسیب مغزی خاص، به‌ویژه در نواحی حیاتی برای بازسازی می‌شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم‌شده را برجسته می‌کند.

در مقابل، موش‌هایی که با روغن‌های گرم نشده تغذیه می‌شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش‌های گروه‌های روغن گرم شده نشان دادند.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می‌دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند زیرا روغن به طور فزاینده ای ناپایدار می‌شود و فواید سلامتی را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  تورم اردیبهشت ۳۷ درصد شد که کمترین رقم از ابتدای سال ۱۴۰۰ است
  فروش تسهیلاتی تراکتور آغاز شد
  تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایدارهای محلی
  ارتباط استفاده از سیگار الکتریکی و بالا بودن ریسک سرطان ریه
  آب آشامیدنی حاوی فلوراید برای جنین مادر خطرناک است
  بررسی تمهیدات لازم برای تأمین نیروی انسانی پروژه‌های حوزه سلامت
  ۳ اردوگاه اسکان اضطراری برای متاثرین از سیلاب در ارومیه برپا شد
  برنامه جامع مدیریت بحران تدوین شود
  اجتماع دانشگاهیان کرمانشاهی در گرامیداشت شهید جمهور
  برنامه مسکن حمایتی در خوزستان ۱۰۰ هزار واحد است
  بازسازی مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول در دستور کار است
  فیلم کوتاه «کوچ» از کارگردان و تهیه کننده گیلانی در جشنواره کن اکران شد
  ادامه بارش در اغلب مناطق نیمه شمالی کشور
  تصادفات شهر تهران در این هفته
  پنجشنبه آینده، مراسم یادبود شهید رئیسی در سازمان ملل
  طوفان لحظه‌ای همراه با بارش رگباری و گردوخاک محلی اصفها
  پاسخ یک‌کلمه‌ است: آیت‌الله خامنه‌ای!
  در این برهه دشوار در کنار ایران ایستاده‌ایم
  پهپاد آکینجی در عملیات جستجوی بالگرد ایران اقدامی انجام نداد
  احتمال ۵۰ درصدی هجوم ملخ صحرایی در نیمه دوم امسال
  شرایط "دریاچه ارومیه" همچنان شکننده و ناپایدار است
  آغاز پروازهای جده از ایران و آخرین وضعیت زائران ایرانی در مکه
  کاهش میانگین ۴۵٠ هزار تومانی در قیمت انواع قطعات سکه
  منابع امتحانات نهایی فقط کتاب‌های درسی است
  چگونه از حمله میگرنی قبل از وقوع آن جلوگیری کنیم؟
  ۸ مرکز پرتودهی هسته ای در کشور راه اندازی می شود
  کسب نتایج مطلوب کیفی در ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم
  سینماها از شنبه باز می شوند؟
  مخالفت مجمع تشخیص با لایحه حجاب و عفاف
  ۹۳۰۰ خدمت درمانی به زائران ایرانی حج ارائه شد
  شرایط توقیف خودرو به دلیل تخلفات حادثه‌ساز
  پیشرفت جهانی در امید به زندگی
  «۴ خرداد» یادآور مقاومت و پایداری مردم دزفول
  هوا در برخی مناطق خوزستان آلوده می‌شود
  پایان استفاده از دفاتر کاغذی در راستای مالیات الکترونیک
  حسین خوشخوان درگذشت
  از وضعیتی که ورزش شما به آن دچار است، ناراحتیم
  خبر‌های پشت صحنه۴ خرداد
  فاتحان راه خدمت
  ۵۰ محکوم جرایم غیرعمد و مالی از زندان‌های استان اردبیل آزاد شدند
  سهم اشتغالزایی در بخش های مختلف اقتصادی چقدر شد؟
  بیست و نهمین جلسه حراج شمش طلا در ۶ خردادماه برگزار می‌شود
  ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور
  تغییر شرکت طرف قرارداد بیمه‌تکمیلی بازنشستگان کشوری
  بیماری‌های غیرواگیر؛ علت اصلی ناخوشی و مرگ در دنیای امروز
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار