صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
جمعه، 4 خرداد 1403 - 08:42   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  پاسخ یک روحانی به مدیر من و تو
  کدام امام جمعه را می‌شناسید که برای تیم شهرش به استادیوم برود؟
  قدیمترین کتابخانه شیراز بازسازی شد
  کتاب «پایان سکوت» رونمایی شد
  کاهش ۲۱ درصدی تولید سواری در فروردین ماه
  عکس آخرین نماز رئیس جمهور به امامت یک شهید
  نمایی هوایی از جنگل انجیرچشمه رامیان
  خادم‌الرضا به مشهد الرضا رسید
  جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبا
  «۰۳.۰۳.۰۳»؛ سر رسید جان‌هایی که به حکم تقویم سزارین می‌شوند
  مغز در هنگام خواب دکمه تنظیم مجدد را می‌زند
  ایرلند، نروژ و اسپانیا، فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  بازرسی از ۴۵ واحد صنفی نانوایی در شهرستان شهرکرد
  مصوبه استمرار اجرای طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد
 
 یادداشت
  حریق در بیشه
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 197596صفحه نخست » آخرین اخبار پنجشنبه، 9 فروردین 1403 - 10:48
تسریع آسیب مغزی با استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی
  

خوزنا :

بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.

مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن‌های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری‌های عصبی و سایر بیماری‌های مزمن هستند، مرتبط است.

یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن‌های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.

به نظر می‌رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار مهم است و مصرف روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است این تعادل را مختل کند.

متخصصان مصرف رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می‌دهند.

مطالعه جدید نشان داد موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می‌شوند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کنند، به طور قابل‌توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.

این تحقیق نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده ممکن است با ایجاد اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط است، تخریب عصبی را افزایش دهد.

مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته اند.

تیم مطالعه، موش‌های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.

در مقایسه با همتایان خود در رژیم‌های غذایی مختلف، موش‌هایی که با رژیم‌های غذایی با روغن‌های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت‌های کبدی را نشان دادند.

علاوه بر این، آسیب روده‌ای قابل توجهی در این موش‌ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.

دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به طور قابل توجهی تغییر کرد و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کاهش یافت. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش‌هایی که روغن گرم شده را دوباره گرم کرده بودند مشاهده شد.»

این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می‌شود که به آسیب‌های قلبی متابولیک و اندام‌ها اشاره می‌کند.

مصرف روغن‌های چندبار گرم شده منجر به آسیب مغزی خاص، به‌ویژه در نواحی حیاتی برای بازسازی می‌شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم‌شده را برجسته می‌کند.

در مقابل، موش‌هایی که با روغن‌های گرم نشده تغذیه می‌شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش‌های گروه‌های روغن گرم شده نشان دادند.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می‌دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند زیرا روغن به طور فزاینده ای ناپایدار می‌شود و فواید سلامتی را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  جبلی: صداوسیما در تدارک مناظره های ریاست جمهوری [
  آماده باش تیم محمدباقر قالیباف در رشت
  احتمال خیزش گردوخاک‌ در خوزستان
  شهید جمهور الگوی خدمت و مجاهدت برای مسئولان اجرایی
  پیگیری علت نشست ساختمان بیمارستان گلستان اهواز
  دستگیری قاتل فراری پس از ۴ سال در دزفول
  خانه مادری رئیس‌ جمهور کجاست؟
  مراسم تشییع آقای رئیسی نشانه یکپارچگی مردم ایران است
  شتاب تامین بیش از ۶۰ هزار واحد مسکن میراث شهید خدمت است
  شطرنج باز خوزستانی در مسابقات بین‌المللی امارات خوش درخشید
  کودک شادگانی در منزل متولد شد
  نماز لیلة الدفن برای شهید رئیسی وشهدای همراه
  انتشار نخستین گزارش از حادثه بالگرد رئیس جمهور
  اولیای خدا در جوار امام رضا (ع) آرام گرفت
  مومن مجاهد هیچگاه خسران وضرر ندارد
  دپوی ۲ ماهه شیرخشک در کشور
  روند مبارزه با مافیای زباله باید ادامه داشته باشد
  تقدیر سردار سلامی از مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس
  برگزاری میز خدمت درشهر سردشت شهرستان بشاگرد
  نظارت بر بانک ها برای جلوگیری از سوداگری راهکار مهار تورم است
  بهترین زمان نوشیدن آب
  جلوگیری از خودکشی یک زن در تالش توسط پلیس
  سن ابتلا به آلزایمر به ۴۹ سالگی رسید
  آیت‌الله رئیسی در آغوش امام رضا (ع) آرام جان گرفت
  کاهش نرخ طلا در بازار
  ۳۲ میلیون تن به ظرفیت اسمی بنادر کشور اضافه شد
  اهدای مدال‌ جهانی ورزشکار خوزستانی به شهید ابراهیم رئیسی
  پایان عملیات اعزام زائران حج تمتع خوزستان
  چه زمانی باید صفرها از پول ملی حذف شود؟
  مهریز- یزد و یزد- مهریز پر ترددترین محورها در اردیبهشت ۱۴۰۳
  بزرگترین پروژه های غیرسازه ای آبی در استان یزد
  تیم‌های نظارتی در حوزه های امتحان نهایی مستقر خواهند شد
  عکس آخرین نماز رئیس جمهور به امامت یک شهید
  این عکس با شما حرف می زند
  این افتضاح است، اخلاق کجاست؟
  خادم‌الرضا به مشهد الرضا رسید
  مصوبه استمرار اجرای طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد
  امکان جعل اسناد تک برگ وجود ندارد
  داروهای فشارخون خطر شکستگی استخوان در سالمندان را افزایش می دهد
  سیگار الکترونیکی با شروع زودهنگام آسم مرتبط است
  فعالیت ۵۰۰ متخصص طب ایرانی در کشور
  موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و اندونزی امضا شد
  تخصیص ۲.۱ میلیارد دلار ارز نیمایی برای واردات تلفن همراه
  ۲۷۷ بنگاه اقتصادی راکد در سال گذشته احیا شد
  جامعه پزشکی و بهداری در دفاع مقدس ادای تکلیف کردند
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار