مدیرگروه بهداشت حرفهای و محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: اسهال و استفراغ با تب یا بدون تب از علایم ابتدایی مسمومیت است، چنانچه در سفر این علایم را مشاهده کردید دست به خود درمانی نزنید و به اولین مرکز بهداشت درمانی مراجعه کنید.
مهران معلم در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خوزستان- اظهار کرد: در حوزه سلامت و بهداشت سه موضوع آب آشامیدنی، بهداشت مواد غذایی و سوانح و حوادث در سفرها بسیار حایز اهمیت هستند که مسافران نوروزی باید به این مواد توجه کامل داشته باشند تا سفری خوش و ایمن را تجربه کنند.
وی ادامه داد: بهداشت آب آشامیدنی موضوعی بسیار مهم است، در آموزشهای همگانی و بروشورهای آموزش که بین مسافران توزیع میکنیم، به استفاده از آب آشامیدنی سالم در طول سفر بسیار تاکید شده است. بنابراین مسافران حتما آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به همراه خود داشته باشند و به خاطر نبود آب از شیرهای موجود در پارکها و یا منابع دیگر در مسیر که مشخص نشده آب برای آشامیدن است یا آبیاری فضای سبز، استفاده نکنند.
مدیرگروه بهداشت حرفهای و محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: مسافران نوروزی باید به این نکته توجه کنند که باید از آب بستهبندی دارای مجوز و برچسب حاوی تاریخ تولید و مصرف استفاده کنند. البته به متولیان پارکها و تفرجگاهها گفته شده که تابلوهای هشداردهنده که مشخص کننده شیر آب آشامیدنی یا غیر آشامیدنی است، را حتما بر شیرهای موجود در این اماکن نصب کنند.
معلم افزود: در خصوص بهداشت مواد غذایی نیز توصیه میکنیم که مسافران از به همراه داشتن مواد غذایی که سریعالفساد هستند، خودداری کنند. متاسفانه در طول سفرها هر سال شاهد مسمومیتهای بسیاری هستیم، چون مسافران در استفاده از مواد غذایی فسادپذیر دقت نمیکنند.
وی اظهار کرد: مواد فسادپذیر که در خانه پخته میشوند برای حمل و انتقال آنها به محل مورد نظر برای گشت و گذار مسافران، باید در شرایط دمایی خاصی نگهداری شوند.
وی اظهار کرد: این غذاها اگر بیشتر از 2 ساعت در شرایط دمایی نامناسب بماند، امکان رشد و تکثیر میکروبهای بیماری زا مهیا میشود.
مدیرگروه بهداشت حرفهای و محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: همیشه توصیه کردهایم موادی که آماده مصرف و فسادپذیر هستند باید یا در درجه حرارت یخچالی یا درجه حرارت گرمخانهای به عبارتی در دمای صفر تا 5 درجه یا 60 تا 70 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. چنانچه غذاهایی در دمای بین 5 تا 60 درجه سانتیگراد بیش از 2 ساعت نگهداری شوند، احتمال فساد مواد و مسمومیت غذایی در مصرف کننده بالا میرود.
معلم توضیح داد: آثار مسمومیت ناشی غذای فاسد یا آب آلوده در کودکان زیر 5 سال، سالمندان و افراد بالای 60 که مقاومت آنها نسبت به عوامل بیماریزا کمتر است، شدیدتر خواهد بود. لذا حتما به این توصیهها در این زمینه توجه کنند.
وی به رعایت نکات بهداشتی در خصوص مصرف کنسرو در سفرها اشاره کرد و افزود: چنانچه تمایل به مصرف اینگونه غذاها در سفر دارید، باید از کنسروهای دارای برچسب و مجوز دار استفاده کنید. همچنین حتما قبل مصرف 20 دقیقه قوطی کنسرو را در آب بجوشانید تا غذای کنسرو کاملا ایمن شود.
مدیرگروه بهداشت حرفه ای و محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: مرگ و میر ناشی از تصادفات و سوانح رانندگی پس از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در رده دوم قرار دارد لذا رانندگان در صورت سفر با اتومبیل شخصی و رانندگان اتوبوسهای مسافربری پیش از آغاز سفر خود حتما استراحت کامل داشته باشند و به تمامی نکات ایمنی که از سوی پلیس راه و راهور ارایه میشود، توجه کامل داشته باشند. با حوصله و خونسردی بالا رانندگی کنید تا سفر ایمن و خوش در تعطیلات نوروز امسال داشته باشید. |