صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
جمعه، 7 اردیبهشت 1403 - 17:32   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  ایلام استانی راهبردی در کشور شناخته می شود
  واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان
  کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان تصادفات جاده‌ای
  فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است
  رتبه افسردگی در کشور
  ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ
  بازار سیاه تایر از بین می رود
  اعزام ۱۵۰۰ عمره‌گزار به خانه خدا در ۳ روز
  ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به عشایر لرستان پرداخت شد
  ۱۰ هزار دانش آموز قزوینی مهارت تیراندازی را فرا گرفتند
  رونمایی از نخستین دستگاه ((HPGR)) پروژه بار برگشتی شرکت سنگ آهن مرکزی
  صید ماهی مرکب در استان بوشهر ممنوع شد
  صادرات ۵ هزار تن مرغ به عراق در روزهای آینده
 
 یادداشت
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 29739صفحه نخست » آخرین اخبار شنبه، 20 مهر 1392 - 15:55
لیوس دزفول چه کم از ماسوله و ابیانه دارد؟
  

 عضو انجمن دوستداران میراث فرهنگی دزفول گفت: روستای لیوس دزفول می‌تواند یکی از روستاهای نمونه گردشگری کشور باشد.
محمد آذرکیش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار کرد: شهرستان دزفول در شمال استان خوزستان در زمینه‌های گردشگری طبیعی، تاریخی و زیارتی فرصت‌های بسیاری دارد که برای شکوفا شدن نیازمند توجه جدی مسؤولان مرتبط با حوزه گردشگری و میراث را طلب می‌کند. یکی از این پتانسیل‌ها روستای گردشگری و تاریخی لیوس است که در شمال این شهرستان واقع شده است.
وی افزود: روستاى لیوس در ۷۳ کیلومترى شمال شهرستان دزفول و فاصله هوایی ۵۱ کیلومتری شهر در بخش شهیون و دامنه کوه لنگر واقع شده است. به ‌رغم گذشت سالیان زیاد از عمر این روستاى تاریخى در بافت کهن خانه‌ها هنوز هم شاهد نحوه معیشت، فرهنگ و سنن، گویش، آداب و رسوم و برپایى مراسم مختلف به شیوه کاملاً سنتى می‌باشیم.
او بیان کرد: این روستا علاوه بر بافت زیباى تاریخى خانه‌ها، داراى جاذبه‌هاى گردشگرى طبیعى و بکر شامل کوهستان‌ها، مراتع بسیار زیبا، باغ‌هاى میوه، رود‌خانه، آبشار و غیره است که در فصل‌های بهار و پاییز و زمستان به علت آب و هواى مناسب می‌تواند پذیراى گردشگران زیادى از سراسر جهان باشد. این روستا از شمال غربی به کوه لنگر و از غرب به دره کول محدود می‌شود. ارتفاع آن از سطح دریا ۹۷۰ متر است و آب و هوای معتدل کوهستانی دارد.
این دوستدار میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: با کنار هم گذاشتن ویژگی‌های روستای لیوس از جمله سابقه تاریخی، بافت سنگی  و هویت خاص معماری، نزدیکی به روستاهای گردشگری سزار و گوشه، طبیعت بکر، وجود باغ‌های انار، نخل‌های زیبا، وجود آثار دوره‌های اول زمین‌شناسی نظیر برد کژدم، قرارگیری در دامنه کوه لنگر، قدمگاه مشهور به امام رضا (ع)‌، جاده ماشین‌روی آسفالته و وجود مدرسه چند کلاسه در این روستا می‌توان به خوبی دریافت که با برنامه‌ریزی و پیگیری دلسوزانه این روستا قابلیت معرفی در حد روستاهایی نظیر ماسوله و ابیانه را به عنوان یک روستای سنگی و ارزشمند تاریخی در سطح کشور را دارا است تا ضمن ایجاد انگیزه برای بهسازی و حفظ بافت تاریخی روستا که بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی شهرستان دزفول هست، زمینه ایجاد شغل در خصوص خدمات گردشگری را در این منطقه فراهم کند.
آذرکیش توضیح داد: با این همه تاکنون اقدام جدی در خصوص استفاده از قابلیت‌های این روستا صورت نگرفته و همین امر سبب شده بسیاری از اهالی آن برای پیدا کردن شغل مناسب به شهر مهاجرت کنند و به چنین جاذبه  مهمی در حدی که شایسته باشد توجه نشده است.
او ادامه داد: تعریف تورهای گردشگری، طبیعت‌گردی و کوهنوردی، مرمت بافت تاریخی روستا، حمایت از تولید صنایع‌ دستی، معرفی این روستا به آژانس‌ها، تکمیل تابلوهای راهنمای رسیدن به روستا، توسعه فضاهای سبز متناسب با بافت و ویژگی‌های آب و هوایی منطقه، احداث محل‌های اقامتی همسان با بافت تاریخی روستا از جمله مواردی است که در صورت تحقق می‌تواند روستای لیوس را به عنوان یک روستای نمونه گردشگری آماده پذیرایی از مسافران از سراسر کشور مهیا کند. با این همه در حال حاضر نیز به خاطر جذابیت‌های آن، گروه‌های مختلفی برای بازدید از آن به این منطقه سفر می‌کنند.
وی گفت: شکوفایی ظرفیت‌های گردشگری روستای لیوس دزفول در گرو توجه ویژه مسؤولان استانی و کشوری است. توسعه صنعت توریسم شمال خوزستان با همه سابقه تاریخی و باستانی منحصری که دارد نیازمند تعریف طرحی ملی برای شکوفایی است.
وی درباره سفر به روستای لیوس خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این روستای زیبای تاریخی و دیدنی از جاده شمال شهرستان دزفول و مسیر شهیون بعد از گذر از روستاهای صالح‌آباد و گوشه به این روستای می‌رسیم. این روستا با توجه به نوع بافت تاریخی و طبیعت زیبای آن در سه فصل بهار، پاییز و زمستان یکی از دیدنی‌های شهرستان دزفول به شمار می‌رود.
آذرکیش توضیح داد: بافت کنونی روستاى لیوس سابقه‌اى بیش از 700 سال دارد. به دلیل این که برخى از ابنیه روستا کتیبه‌اى مبنى بر آن تاریخ را دارد (مانند منزل حیدر عباسى) با این حال وجود آسیاب‌هایی با قدمت دوره ساسانی پیشینه این منطقه را به دوره جنگ ایران و روم می‌برد. به استناد تحقیقات گروهی از ایتالیایی‌ها نام این روستا (لیوس) از قسمتی از نام یک سردار رومی گرفته شده است. نام‌گذاری روستای همجوار آن به اسم "سزار" نیز مؤید این ادعا است.
دوستدار میراث فرهنگی دزفول درباره معمارى روستای لیوس اظهار کرد: این روستا داراى یک سبک خاص معمارى است که از تمام بخش‌هاى موجود در یک ساختمان استفاده بهینه می‌گردد. به طور مثال از ستون‌هاى ساختمان به عنوان انبار گندم استفاده شده است. همچنین طراحى و جنس مصالح ساختمان به گونه‌اى بوده که در فضاهاى مختلف دماى مورد نیاز براى نگه‌دارى اجناس و مواد مورد نظر را داشته باشد. درها و پنجره‌ها چوبی هستند و جهت‌گیری واحدهای مسکونی به منظور بهره‌گیری از حرارت و نور خورشید به سمت جنوب است.
وی اضافه کرد: معابر عمومى آن داراى ویژگى خاصى است و به گونه‌اى طراحى شده که سرعت و سلامت براى عابر در رسیدن به محل فعالیت در اطراف روستا یا برگشت به منزل فراهم باشد. به دلیل این که غالب مصالح به کار رفته در این روستا از سنگ است. روستای لیوس به روستای سنگی دزفول نیز مشهور است. چنار و چشمه جارى در کنار آن یکى از چشم‌اندازهاى زیباى این روستا می‌باشد. از ابنیه تاریخى و مذهبى آن مقبره سید ولى‌الدین گوشه می‌باشد که جد سادات گوشه و کاظمینى در دزفول است.
او توضیح داد: بقایاى آسیاب‌هاى آبى از دیگر بناهاى تاریخى روستا است که به دوره ساسانیان تعلق دارند و وظیفه آرد کردن گندم‌هاى اهالى را داشته‌اند که از شاخصه‌های پیشینه تاریخی این روستا است. از دیگر مناظر طبیعى آن کوه لنکر از سلسله جبال زاگرس است که چشم‌انداز بسیار زیبایی دارد که بعضاً این کوه به دلیل هم‌جواری با این روستا کوه لیوس نیر خوانده می‌شود.
آذرکیش تصریح کرد: گستره باغ‌های انار اطراف روستا جلوه ویژه‌ای به آن بخشیده است. این باغ‌ها باعث تلطیف هوا و زیبایی و سرسبزی روستای لیوس شده است. درختان کُنار، انار کوهی، انجیر و بادام کوهی، گیاهان گل‌ گاو زبان، بابونه و گیاهان علوفه‌ای پوشش گیاهی بسیار زیبایی در پیرامون روستا فراهم آورده‌اند. همچنین جنگل‌هاى بلوط و کلخنگ و بادام کوهى از دیگر جاذبه‌های این روستا می‌باشد. حیات وحش منطقه نیز با برخورداری از گونه‌های نادر جانوری مانند شغال، گرگ، روباه، خرگوش، آهو، قوچ، میش، بزکوهی، گراز، خرس، پلنگ، کفتار، کبک و قرقاول نظر گردشگران طبیعی دوست را جلب می‌کند.
او افزود: در این روستا مراسم و آیین‌هایی خاص برگزار می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به عزاداری‌های سنتی و مذهبی در ماه محرم و صفر اشاره کرد. از دیگر مراسم ویژه این روستا، عروسی‌های محلی، مراسم تولد اولین فرزند، جشن باران و جشن آغاز کشت و کار می‌باشد. نیز بازی‌ها و ورزش‌هایی مانند کشتی محلی و چوب بازی در میان روستاییان رواج دارد.
آذرکیش در خصوص مراسم عروسى در روستاى تاریخى لیوس گفت: تمامى مراحل برپایى مراسم عروسى در این روستا از خواستگارى تا جهاز برون، حنابندون  و عروسى به شیوه کاملاً سنتى و با حضور ریش سفیدان فامیل برگزار میشود. همچنین در مراسم خاص تولد اولین فرزند به هنگام متولد شدن اولین فرزند توسط پدر و مادر و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هاى نوزاد مراسم زیبا و اصیلى برپا می‌شود.
وی بیان کرد: هر ساله در آغاز فصل زمستان زمانى که براى اولین بار باران می‌بارد اهالى روستا به برکت نزول این رحمت الهى اقدام به برپایى جشن و مراسم شکرگزارى می‌کنند. همچنین تمامى کشاورزان روستا در آغاز فصل کشت و زرع دور هم جمع می‌شوند و با تقسیم کردن وظایف و کارهاٍى مختلف به افراد به صورت متحد و گروهى تمامى مراحل از کاشت تا برداشت محصول را در زمین‌هاى یکدیگر انجام می‌دهند به گونه‌اى که هر یک از افراد مؤظف به انجام کار خاصى مانند تهیه ابزار و ادوات کشاورزى، تهیه کود، حفر جوى‌هاى آب ،بذرپاشى و غیره می‌شوند.
این دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به مراسم تعزیه در روستای لیوس گفت: در برگزارى مراسم تعزیه‌دارى اباعبدالله الحسین علیه‌السلام این روستا براساس سنت و اعتقادات مذهبى خود با درست کردن علم و پرچم و… اقدام به برگزاری مراسم سنتى "روستا گردون " می‌کنند که مقصد نهایى آن‌ها روستاى گوشه می‌باشد.
وی خاطرنشان کرد: دهل و سرنا اصلی‌ترین سازهایی هستند که در اجرای موسیقی در این روستا مورد استفاده قرار می‌گیرند. کپو، چوقا، قالی، سیاه‌چادر و حصیر مهم‌ترین صنایع دستی مردم این روستا است که به دست هنرمندانه زنان و دختران روستایی تولید می‌شود. از بهترین سوغاتی‌های این روستا می‌توان به ترشی انار و صنایع دستی روستا اشاره کرد. غذاهای معروف محلی این روستا شامل کباب بره و آبگوشت محلی است.
گفتنی آن که روستای لیوس در سال ۸۷ به عنوان یکی از روستاهای گردشگری استان خوزستان دارای شناسنامه شده است. 

   
  

نظرات کاربران: 5 نظر (فعال: 5 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
لیوسی
| 1392/7/20 - 16:44 |     4     9     |
این آقای آذر کیش چند صفحه در مورد لیوس حرف زده و همه جا این روستا را با تاکید دزفول آورده اما از ساکنان روستا که بختیاری هستند چیزی نمی گوید
دزفول را به همه چیز دیگران می چسبانند!

رضا از اهواز
| 1392/7/20 - 17:38 |     10     3    
پاسخ: آقای لیوسی ! مشخص نیست دلیل این همه حسادت برخی از هم استانی های عزیز به توانمندی مردم دزفول در آبادسازی شهرشان چیست که همه جا با حالت بغض و کینه در این خصوص سخن می گویند. بهتر است به جای اینگونه سخنان، از مردم دزفول درس بگیرید و در آبادسازی سایر شهرهای استان بکوشید تا همه با هم استانی آباد داشته باشیم.
لیوسی
| 1392/7/20 - 22:24 |     1     7    
پاسخ: دلیل آن خود خواهی بی حد و اندازه ، اعمال نفوذ و خرابکاری در امور شهرهای همسایه و نادیده گرفتن حق دیگران و اصرار بر مطرح کردن خود بوسیله شهرهای همجوار توسط شماست.

توانمندی در همه مردم خوزستان وجود داره، اما شماها با مظلوم نمایی و خودپرستی و اعمال نفوذهای غیر قانونی و خوردن حق شهرهای خوزستان میخواهید پیشرفت کنید که طبیعتا با مخالفت شدید مواجه میشید.

سیاوش
| 1392/7/21 - 01:48 |     6     0    
پاسخ: احسنت بر آقا رضا. واقعا گل گفتی.
علی
| 1392/7/21 - 13:37 |     4     0    
پاسخ: همه خوزستانی وایرانی هستیم.از تفرقه بپرهیزید.در همین زمانی که شما دعوای لر ودزفولی وبختیاری راه انداخته اید اصفهانیها دارند آب را میبرند.شما همه خوابید یا مشغول فرعیات!خداییش حقمونه که آبمون را ببرند!


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  نیاز به فضاهایی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغت آنان داریم
  بیانات رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه کارگری است
  کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر
  ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد
  افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل
  برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان
  شرکت بیش از ۷۱ هزار داوطلب خوزستانی در کنکور ۱۴۰۳
  بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی برپا می‌شود
  سپردن امور به دست مردم افتخار انقلاب اسلامی است
  کمک بیش از ۱۰ میلیارد تومانی حامیان به ایتام و فرزندان محسنین
  رشد خوبی را در پروژه‌های نهضت ملی مسکن شاهد هستیم
  عملیات «وعده صادق» سایه جنگ را از کشور دور کرد
  قانون افزایش ظرفیت پزشکی، امسال هم اعمال می‌شود
  بازگرداندن پسر بچه 3 ساله به آغوش مادر
  ۶۹ درصد کنکوری های مرحل اول هرمزگان بانوان بودند
  نرخ بیکاری در کشور ۱.۵درصد کاهش یافت
  هشت هزار هکتار از نخلستان‌های بوشهر نیازمند نوسازی و بهسازی است
  رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است
  اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟
  کیش برترین منطقه آزاد در حوزه اقتصادی شد
  عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  ​حضور ۸ هزار گردشگر در جشنواره «گیلاس کن»
  سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  کنکور علوم تجربی صبح امروز‌ برگزار شد
  شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما
  جذب معلم در مدارس اوتیسم از طریق دانشگاه فرهنگیان و آزمون استخدامی
  گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه
  ورود سامانه‌ بارشی جدید به کشور از روز سه‌شنبه
  ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  آغاز مسابقات بین المللی کشتی فرنگی جام تختی دراهواز
  عطر افشانی مزار شهدای کارگر خوزستان
  روز‌های خوب تولید در نیشکر هفت تپه
  بازگشت ۶ مرزبان خراسان جنوبی به کشور
  هدف قرار دادنیک کشتی اسرائیلی در خلیج عدن
  مصرف شکر را به خاطر حفظ سلامتی خود کاهش دهید
  آمادگی ایران برای تامین انرژی پایدار منطقه با وجود تحریم‌های ظالمانه
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار